Wollen artikelen voor jouw kleintje

foto: Picture/copyright by Ziloen

De temperatuur van jouw baby. Iets waar kersverse ouders maar druk mee zijn. Je wilt dat jouw kindje het niet te warm of te koud heeft. En dat is natuurlijk ook wel wat zoeken, gezien je kleintje dit nog niet kan aangeven. De eerste week na de geboorte kan jouw baby zijn of haar temperatuur nog niet goed zelf reguleren, terwijl dit wel erg belangrijk is. Daarom dragen kindjes in de eerste week vaak (prematuur kindjes langer) een mutsje. Daarna kunnen baby’s de temperatuur zelf reguleren via het hoofdje.  Wol is daarom voor kindjes ideaal, met name het fijne zachte biologische merino wol. Een groot voordeel hiervan is namelijk dat wol van nature thermoregulerend en zeer ademend is. Zowel in de zomer als in de winter is wol heel fijn om jouw kindje goed op temperatuur te houden. 

Merino wol is afkomstig van de merino schaap in Nieuw-Zeeland en heeft een extreem zachte vacht. Producten gemaakt van merino wol voelen daardoor super zacht en zitten daardoor heel comfortabel. Merinowol is antibacterieel en jeukt niet, waardoor het ook perfect is voor kindjes met eczeem of een gevoelige huid. Merinowol hoeft dan ook niet vaak gewassen te worden, een nachtje buiten hangen of in een vochtige badkamer is vaak al voldoende. Toch een wasbeurt nodig? gebruik dan een wolwasprogramma (20 graden) met wolwasmiddel of was met de hand op max 30 graden. Een ander, niet geheel onbelangrijk voordeel, is dat het gewoon ontzettend mooi is. Er worden steeds meer mooie baby producten gemaakt van wol. Denk aan rompertjes, kleding, dekens, trappelzakken, slofjes, sokjes etc. 

Nadelen van wol
Onafhankelijk van de kwaliteit van wol, gaat deze vaak na verloop van tijd pillen (pluizen). Dit is een natuurlijk proces en stopt na verloop van tijd. Ga de bolletjes wol er niet van aftrekken! Wacht tot het pillen is gestopt en gebruik vervolgens een scheermesje of nagelknipper om de bolletjes wol te verwijderen. Een pluizendief is hier ook erg handig voor, te koop bij bol.com. Ziezo, je wolletje ziet er uit als nieuw! Een ander nadeel is dat merinowol prijziger is dan bijvoorbeeld katoen of andere veel gebruikte stoffen.

De webshop van Dilling is gespecialiseerd in wollen kleding. Op hun website vind je een merino wolgids, waarin je meer kunt lezen over alle verschillende soorten wol. Verder vind je ontzettend veel baby- en kinderproducten van wol op verschillende websites: Hello Archie, Wollies Amsterdam, mae-lou, Ziloen & zoenvoorgust

Bebe’s wollen favorieten: 

wollen trappelzakje
wollen schapenvacht
wollen jasje
wollen cocoon
wollen sokjes (Picture/copyright by Ziloen)
wollen slaapzakje
wollen dekentje
wollen ledikantdeken
wollen slofjes