14 budgetproof items voor een mooie babykamer

foto: @dorekuppens

De babykamer inrichten. Veel mommy’s-to-be vinden dit heel erg leuk om mee bezig te zijn. Urenlang het internet afstruinen en wild worden van alle mooie plaatjes op Pinterest. Kleuren, thema’s en accessoires: er is zóveel keuze. Laat dat nou net in je zwangerschap wat moeilijker zijn: keuzes maken. Om jou op weg te helpen, zetten wij een aantal babykamertrends op een rijtje én koppelen we er de beste budgetproof items aan. Komt ie: 

Rotan- back to nature
Een trend voor de babykamer die er al even is, maar nog wel even voort zal zetten, zijn de natuurlijke tinten. Dat zit ‘m in kleuren, materialen en motiefjes. Veel hout, rotan, riet en jute. Hier 3 budgetproof items om deze trend in jouw babykamer door te zetten:

 1. Rotan Zonnespiegel 
 2. Kapstok Rotan 
 3. Mozes mandje zwart naturel 

Warme & natuurlijke tinten
De laatste kleurentrends? aardse tinten als terracotta, beige en zand. Deze kleuren kun je gebruiken voor op de muur, maar natuurlijk ook in accessoires. Voordeel is dat je op natuurlijke kleuren minder snel raakt uitgekeken. Voeg hier zachte tintjes als oudroze, hazelnootbruin, oranje, oker, bosgroen of warmgrijs aan toe en je hebt zo een gezellig aangekleed kamertje.

 1. Gebreide katoenen plaid
 2. Klapkrat mint
 3. Vloerkussen/ speelkleed
 4. Rond rieten kleed

Scandinavisch
De minimalistische, rustige en clean uitstraling zien we ook in de babykamers. Handig hieraan is dat je vooral niet teveel hoeft te kopen, omdat er vooral niet teveel frutsels en spullen passen in deze stijl. Denk bij deze stijl ook aan natuurlijke lichte kleuren, zoals zand, wit, licht hout etc. 

 1. Naturel ledikant
 2. Linnen lampenkap 
 3. Mousseline slinger 

Maan & Sterren
Manen en sterren geven een magische uitstraling en staat super cute in de babykamer. Hier wat budgetproof items om de kamer mee aan te kleden:

 1. Ster kussen
 2. Maan lampje
 3. Sterren slinger
 4. Maan zoutlampje

 

rotan zonnespiegel
rotan kapstok
mozes mandje
speelkleed
klapkratje mint
rond juten vloerkleed
gebreide katoenen plaid
zoutlampje
sterren slinger
mousseline slinger
naturel ledikant
ster kussen
linnen lampenkap