De favorieten van Xelly Cabau van Kasbergen

Xelly Cabau van Kasbergen is 34 jaar en woont samen met haar gezin van vier in Amsterdam. Ze is al 14 jaar gelukkig met haar grote liefde Beer. Samen hebben zij twee zoontjes: Yono (3 jaar) en Rio (1 jaar). Xelly is make-up artist, hairstylist, Youtuber, Influencer, maar bovenal: moeder. We zijn benieuwd hoe ze het moederschap ervaart. Here we go: 

Wat betekent het moederschap voor jou?
Alles, het betekent écht alles voor mij. Het is onze liefde in onze twee kindjes. Het moeder zijn kan ik niet uitleggen, het is het grootste en mooiste wat er is. Ik ben heel dankbaar dat ik moeder mag zijn, en vooral moeder mag zijn van mijn jongens. Dat voel ik op elk moment, iedere dag. Het moederschap is het mooiste wat ik mag doen in mijn leven en ik ben iemand die daar al mijn tijd en aandacht aan wil geven.

Hoe heb je jouw zwangerschappen beleefd?
Heel positief. Ten eerste omdat ik zo blij was dat ik zwanger mócht zijn. Je ziet helaas genoeg om je heen dat het niet lukt. Bij de eerste duurde het eventjes, ongeveer zeven maanden. In die tijd gingen er wel gedachtes door mij heen van ‘stel je voor dat het niet lukt om zwanger te worden’. Maar achteraf gezien is zeven maanden dan eigenlijk heel snel. Ik vond het geweldig om zwanger te zijn. Je hebt natuurlijk wel last van misselijkheid en dingetjes, maar ik vind dat niet zo belangrijk omdat ik wist wat ik aan het doen was met mijn lichaam. Ik wist waar het vandaan kwam en daarom was het prima. Ik heb wel last gehad van verlaagde bloedplaatjes en dat was even spannend omdat het de vraag was of de baby dat ook zou hebben. Maar dat is gelukkig allemaal goed gegaan. Ik heb een hele fijne eerste zwangerschap gehad – ik was echt op mijn best en voelde mezelf mega sterk. Zo sterk heb ik mezelf nog nooit gevoeld. Ik was iemand die wel kon tobben, maar ineens was dat weg. Alsof er een soort van oerkracht-mama in mij naar boven kwam.
Bij mijn tweede zwangerschap was ik in het begin ook veel misselijk, alleen al van het denken aan water werd ik misselijk. Ik at daarom veel druiven om vocht binnen te krijgen. Maar nogmaals, niet zeuren, want kijk wat we ervoor terugkrijgen. Het enige wat ik lastig vond is dat ik Yono niet de volledige aandacht kon geven als ik me ziek voelde. Maar ook dit was snel weer voorbij! We konden allemaal niet wachten op Rio. 🥰

Wat zijn volgens jou de fijnste baby producten voor in de kraamtijd? 

 • Pakjes en rompertjes die niet over het hoofdje heen hoeven.
 • Kokosolie (gewoon uit de keuken), daar doe ik alles mee. Ik gebruik het bijvoorbeeld voor het insmeren na het douchen, maar ook voor in het badje in plaats van een badolie. Of voor een babymassage, om berg mee weg te halen of voor droge plekjes. 
 • Mijn eigen borstvoeding. Niet alleen omdat het goed voor ze is, maar als er bijvoorbeeld een ontsteking in het oogje zit dan kun je er moedermelk op doen en dan heelt het.  
 • Een Sleepyhead, tegenwoordig heet het merk Dockatot. 
 • Een grote hydrofiel, want die nam ik overal mee naartoe. Ik gebruikte het als dekentje of slabbertje. Of als je ergens borstvoeding geeft en het is een beetje koud dan kun je de doek zo lekker om de baby heen slaan. 
 • Hele grote, dikke inlegkruisjes. (die zitten ook in je kraampakket)
 • Grote onderbroeken die lekker hoog en strak om je buik heen zitten.

Wat zijn je favoriete producten voor jouw kleintjes? 

 • Bibs speentjes
 • Een fijn hemeltje voor boven het bedje, omdat de wereld dan wat kleiner wordt. 
 • Een speelkleedje, dat is fijn om lekker op te liggen en spelen. 
 • Een zachte hoes van Ilmaha, hier kun je een voedingskussen in doen en dan tover je hem om tot een babynestje. 
 • Een zijslapertje, die heb ik voor Yono niet gebruikt maar bij Rio wel. Ik merkte dat hij na het drinken graag op zijn zij sliep omdat zijn buikje dan vol was en dat zat hem anders niet lekker. Dat gaf mij een veilig gevoel en ik merkte dat hij daardoor lekker sliep. 

Welke tips wil jij nieuwe mama’s, zwangere vrouwen of met een kinderwens meegeven?
Ik vond het heel moeilijk om ‘s nachts mijn baby te laten slapen omdat ik bang was dat hij het te warm zou hebben, omdat ik nare verhalen heb gehoord dat een baby het dan te benauwd kan krijgen. Of juist andersom als het koud was, dan leek me dat ook niet lekker voor hem. Toen hoorde ik van iemand: ‘te koud is vervelend en te warm is gevaarlijk’. Daarom voel ik altijd in het nekje of het aangenaam is en als het klam is, dan is het eigenlijk al te warm en dan doe je er een laagje af. Dat is een van de fijnste tips die ik zelf gekregen heb. Ik deed bij Yono vaak een trappelzakje aan in plaats van een dekentje. Bij mijn tweede kies ik nu wel vaker voor een dekentje ‘s nachts, ik heb er wat meer vertrouwen in denk ik. Dan doe ik het dekentje overigens wel heel strak om het matrasje heen. 

Wat ik andere (aanstaande) moeders wil meegeven: Zorg voor genoeg rust, dat is uiteindelijk goed voor je baby en kindjes. Dat heb ik zelf eigenlijk niet zo goed gedaan want ik ben iemand die niet veel tijd voor zichzelf vrij maakt. Maar dat is juist goed voor je kindje: goed voor jezelf zorgen.

Tot slot nog een tip voor nieuwe mama’s: mama en papa knows best 😉 Vanaf moment één doen wij alles op onze manier en gevoel, want je kent je eigen baby het beste. Als jij denkt ‘dit moet een dokter zien’, doe het gewoon. Al is het maar voor je eigen gemoedsrust, wat ook belangrijk is. Elke baby is anders, qua eten, slapen, ontwikkelen, etc. Laat je niet gek maken door anderen, maar kijk naar je baby’s behoefte, dan komt alles goed. ❤️

 • 169,00

  Sleepyhead® is ontworpen om baby’s een veilige, knusse en rustgevende omgeving voor te bieden. Baby’s kunnen rusten, spelen en een loungen zonder beperkingen van gespen en afleidingen van felgekleurde toeters en bellen.
  – Voor baby’s van 0 t/m 8 maanden
  – Dit is een uniek gepatenteerd babynestje met een afneembare hoes
  – Het nestje is overal in huis te gebruiken, op reis en/of wanneer je bijvoorbeeld op visite gaat
  – De hoes is afneembaar en kan gewassen worden in de wasmachine
  – Losse hoezen zijn te koop om de style van het nestje aan te passen

 • 9,00

  Een multifunctionele hydrofiele doek voor het afdrogen of inbakeren van je baby, maar ook als extra doek in de box of op het aankleedkussen. De doek is gemaakt van hydrofiel katoen, dat sterk absorberend is, lekker dun, licht en snel droog. De witte hydrofieldoek heeft een luipaarddessin in grijze en zwarte kleuren.

  kenmerken:
  – samenstelling: katoen
  – kleur: wit met luipaardprint
  – afmetingen: 110 x 110 cm
  – aantal stuks: 1

 • 14,95

  De Jungle hydrofiel XL (110 x 120 cm) is een uiterst fijne mousseline voorgewassen doek gemaakt van katoen, geweven met de holle vlechtwerk methode. De holle vlecht garandeert in combinatie met het gebruikte materiaal een uitzonderlijke fijnheid en absorptievermogen. De biologische doeken zijn hygiënisch, veroorzaken geen allergische reactie. De hydrofiel doek 110×120 cm heeft door zijn afmetingen een breed scala aan toepassingen.

 • 37,50

  Na de zwangerschap verdwijnt het zwangerschapskussen vaak in de kast, maar met deze relax hoes krijgt hij een nieuwe functie! Met de zwangerschapskussen relax hoes tover je het zwangerschapskussen om tot een heerlijk zacht babynestje. Hier kan de baby heerlijk in slapen of spelen.

  Tip: voor €7,95 extra kun je de hoes personaliseren.

 • 37,80

  – de klamboe heeft een zachte nougat kleur en is 245 cm lang. Goed te gebruiken met bijpassende piekstok.
  – materialen: 80% polyester en 20% katoen.
  – dit item kun je met de hand wassen en mag gestreken worden.
  – het item mag niet in de droger. Raadpleeg van tevoren altijd het waslabel voor verdere instructies.