De favorieten van hoogzwangere Fleur

Fleur Romy woont samen met haar vriend Jeff in een prachtige nieuwbouwwoning in Amsterdam-Noord. Ze is hoogzwanger van hun eerste kindje. Ze verwachten een dochter en kunnen niet wachten tot ze er is! We waren bij Fleur en Jeff thuis om de babykamer te filmen en we wilden het liefst alles copy-pasten, het kamertje voelt zo fijn en warm aan. We willen alles weten over de zwangerschap, het interieur van de babykamer en vroegen haar naar tips voor andere mama’s in spé. Here we go: 

Hoe zijn jullie erachter gekomen dat je zwanger was?
Dat was heel leuk, want ik had het niet verwacht. Ik was al een tijdje bezig met ovulatietesten en precies op het moment dat Jeff een weekend naar Portugal zou gaan voor een bachelor, zou ik mijn ovulatie hebben. Ik baalde hier wel een beetje van omdat het voelde als een gemiste maand. Maar twee weken later zei Jeff ineens: “Moet jij niet ongesteld worden vandaag?” en ik besefte toen dat ik al één dag over tijd was. Ik was het gewoon helemaal vergeten. Ik begreep het nooit zo goed als vrouwen zeggen dat ze vergeten waren dat ze ongesteld moeten worden, want je bent er zo bewust mee bezig iedere maand. Het duurde bij ons ongeveer 8 maanden voordat ik zwanger was. Dus toen heb ik meteen een zwangerschapstest gedaan en bleek ik zwanger! We waren zo ontzettend blij. Wel bizar, want Jeff houdt echt nooit mijn menstruatie bij. Misschien was het toch een soort gevoel. 

Hoe ervaar je jouw zwangerschap?
Ik heb een hele makkelijke zwangerschap. Ik ben niet misselijk geweest, alleen in het begin moe en nu op het einde ben ik ook vaker moe. Het is super speciaal en mooi om zwanger te zijn! Ik vind het wel wennen dat je lichaam verandert. Natuurlijk wordt je buik groter, maar je wordt ook op andere plekken wat groter. Hier heb ik nooit zo over nagedacht. Het is zo dubbel: je weet dat je aankomt en het hoort erbij. Maar toch, als ik in de spiegel kijk dan voel ik me net een aangespoelde zeehond. Het is het omgekeerde van hoe anderen naar mij kijken, die zeggen dat ik zo mooi zwanger ben. Ik heb eigenlijk maar een paar vriendinnen om mij heen die zwanger zijn geweest en ik heb dit onderwerp nooit echt besproken. Ik dacht dat het mij niet zoveel zou uitmaken dat ik veel zou aankomen, maar ik merk dat het me wel wat doet. Ik wil mezelf wel fijn voelen in mijn vel. 

Wat zijn voor jou de musthaves voor jezelf tijdens je zwangerschap?

 • De zwangerschap + app. Ik vind het zo leuk om te zien hoe je baby iedere week groeit. 
 • Vitamine pillen
 • Ik begon vroeg met lekken dus ik heb pads voor in mijn bh. 
 • Mama skinny jeans van de H&M. Ik heb er twee gekocht en die zijn bijna versleten. Ik heb ze zoveel gedragen.
 • We zijn in het tweede trimester op vakantie geweest en ik ben heel blij dat we dit hebben gedaan. Ik voelde me super goed. 
 • Ik heb van vrienden een cadeaubon voor een zwangerschapsmassage. Heerlijk! 
 • We zijn veel samen uit eten geweest en hebben er zo bewust van genoten.
Fleur in haar favo zwangerschapsbroek

Welke spullen heb je aangeschaft voor de komst van de baby?

 • Een kinderstoel van Kidsmill Up! We vonden deze mooier dan de Stokke, want deze heeft een houten (newborn) stoeltje in plaats van plastic en je kan kiezen tussen verschillende bekleding. De prijs is ongeveer hetzelfde. Wat ook een voordeel is is dat je er een wipstoeltje van kan maken. De wipper heb ik via Marktplaats gekocht. 
 • De Palais de L’eau baby handdoek lijkt me super handig, dan word je zelf niet nat. 
 • Jeff heeft een super schattig boekje voor onze dochter gekocht: Rules for my newborn daughter. Hij was zelf al bezig met schrijven, en toen hij ging zoeken op internet kwam hij dit boekje tegen. Dit boekje heb je ook voor een zoontje.
 • De Elvie Pump. Ik heb mezelf de Elvie pump cadeau gegeven. Wel een rib uit mijn lijf, maar ik heb hem gelukkig in de aanbieding via elvie.com gekocht én ik kreeg 75 euro terug via mijn zorgverzekering.
 • Toen we wisten dat ik zwanger was, hebben we vanaf dat moment iedere maand geld op onze gezamenlijke spaarrekening gezet voor alle aankopen voor de baby. Zo kun je je uitgaven een beetje spreiden en geef je niet in één keer heel veel uit. We hebben overigens veel spullen in de aanbieding gekocht want ik ben vroeg begonnen met het kopen van alle babyspulletjes. 
 • We hebben een super mooi doorgeef-stoeltje die voor altijd in de familie zal blijven. Hier hebben mijn oma en moeder vroeger op gezeten toen ze klein waren. We hebben het stoeltje geschilderd in de kleuren van ons huis. We hadden nog een potje verf over. 
 • Warmtekussen gansje via de Archive Store of Hello Archie
 • Babynestje van Konges Slöjd
Dit boekje heeft Jeff voor onze dochter gekocht

Wat zijn jouw favoriete (online) winkels en merkjes?

 • De Archive Store, dat is echt mijn favoriet.
 • Oliver Furniture is een heel mooi merk (verkopen ze o.a. bij de Archive Store), hier hebben we de commode, kledingkast en wiegje van. 
 • In Breda heb je twee hele leuke kinderwinkels: 
 • Kruidvat, voor zetpilletjes, zoogcompressen etc. Ze hebben zoveel van het Kruidvat huismerk. 
 • Speelgoedwinkel.nl 
 • Bol.com 
 • Ik vind de Hema ook echt top. Hier heb ik alle rompertjes gekocht. 
 • Het kledingmerk Liefiess
 • Smallable
 • Zara, ik heb heel veel in de uitverkoop gekocht in verschillende maatjes, dus ook alvast wat grotere maatjes. En ik vind oversized ook altijd leuk. 
wipstoeltje
newborn kinderstoel van Kidsmill Up!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

mini Havaianas
Commode van Oliver Furniture
wiegje van Oliver Furniture (via The Archive Store)
babynestje van Konges Slöjd