“Een lief briefje, mooie tekening, handjes om je nek en je kunt mij opvegen”

Adinda woont samen met haar man Mark en twee dochters Yuna (7) en Mia (4) met heel veel plezier in hartje Amsterdam. De welbekende tropenjaren maken langzaam plaats voor iets meer rust. Nou ja, ‘rust’, het blijven kinderen. 😉 (aldus Adinda) Inmiddels gaan ze van hot naar her, want de luiers en hapjes maken plaats voor playdates, zwemles en hockey. In hun vrije tijd genieten ze van de leuke speeltuinen en mooie parken in Amsterdam of pakken ze hun spullen en rijden ze naar hun fijne plekje in het groen op Camping Bakkum.

Wat betekent het moederschap voor jou?
Het moederschap betekent voor mij dat alles wat ik doe veel meer betekenis heeft. Of het nou om werk of privé gaat, het relativeert enorm en laat me inzien wat belangrijk is en waar ik energie uithaal. Daarnaast geniet ik echt meer van de kleine dingen, want het doet me beseffen dat je niet veel nodig hebt. Een lief briefje, een mooie tekening, handjes om je nek en je kunt mij opvegen 🙂

prachtig gezinnetje

Wat zijn volgens jou dé musthaves in de kraamtijd en 1e jaar van een baby?
Een draagzak! Gelukkig vonden allebei mijn meiden het fijn om in de draagzak te zitten en ik vond het minstens zo fijn om ze zo dichtbij me te dragen. Als ik nu terug denk aan deze tijd ben ik zo blij dat ik ze veel heb gedragen. Dat hoofdje in je nek en warme lijfje op je buik, heerlijk en rijk gevoel!

Wat zijn jouw favoriete producten en spulletjes voor jouw meiden op dit moment?
Boeken, spelletjes die we samen kunnen doen, teken/knutselspullen en make-up dozen. Met vooral dat laatste ben ik erg blij, want ze weten steeds vaker mijn make-up te vinden. Maar waar na jaren later ook nog steeds mee wordt gespeeld zijn de Maileg muisjes. Het is niet goedkoop, maar zo ontzettend leuk en staat ook nog eens mooi!

Jij zit altijd boordevol met creativiteit en inspiratie. Heb jij leuke tips om een baby of kinderkamer leuk aan te kleden?
Mijn lievelingswinkel is met stip op nummer 1 de Archive Store! De items die hier verkocht worden zijn zo uniek en gaan oprecht heel wat jaren mee waardoor je echt waar voor je geld krijgt. Zo hangt onze maanlamp inmiddels al 4 jaar in huis. De lamp hing eerst in de kamer van Mia en nu ze wat ouder is, is het perfect voor in de speelhoek. Maar wat voor mij echt de Eye-catcher was in de babykamer was een canopy, een bedhemel. Het maakt de kamer zo knus en straalt veel liefde en warmte uit. Verder ben ik gek op leuke hoekjes maken, probeer ik altijd te kijken welke items je op verschillende manieren kunt gebruiken en vind ik de mix van Marktplaats vondsten met nieuwe items heel leuk. Zo is een kamer altijd helemaal in jouw smaak en niet kant-en-klaar uit een boekje.

meidenkamertje

De herfstvakantie komt er binnenkort alweer aan. Wat zijn jullie favoriete uitjes en activiteiten?
Naar het strand en bos gaan vind ik in elk seizoen een feestje en in de herfst helemaal. Vooral de bossen zijn dan natuurlijk prachtig. Ik kijk er nu al naar uit om een mooie wandeling door de Amsterdamse Waterleidingduinen te maken, reeën te spotten en de wandeling af te sluiten met een warme chocomel en pannenkoek.

Welke tips zou jij aan andere (nieuwe) mommy’s willen meegeven?
Toen ik net was bevallen van Yuna kreeg ik van veel moeders (zowel bekenden als wildvreemden op straat) vaak te horen dat ik er echt van moet genieten nu ze zo klein zijn. Na de zoveelste keer tijdens een wandeling werd ik hier soms zo moe van haha, want hallo, slaapgebrek door om de 3 uur voeden en verder kan de baby nog niet zoveel, maar toch: alle clichés zijn waar. Ze zijn écht maar even zo klein en voor je weet breng je ze naar zwemles. Wat ook weer minstens zo leuk is, maar de tijd gaat nu eenmaal heel snel. Dus geniet ervan! Laat het los als een slaapje even niet gaat zoals gepland. Pak de baby lekker bij je als hij/zij dit nodig heeft. Ze gaan op een gegeven moment echt wel in hun eigen bedje slapen. Geniet van een slapend hoofdje naast je, ik denk hier nog steeds met zoveel plezier aan terug.

Daarnaast gaf mijn verloskundige een tip die ik echt iedereen aanraad, vooral als je nu zwanger bent van de eerste. Als de baby nog niet is geboren en je hebt dus verlof: plan niets voor 12:00 uur. Blijf nog lekker in je bed liggen ’s ochtends en in huis aanrommelen. Je hebt niet voor niets verlof dus pak echt lekker je rust. Het wordt straks druk genoeg zodra de baby er is. En doe dit vooral als je voor het eerst verlof hebt. Verlof met al een kind in huis is namelijk echt heel anders 😉 Oh ja: en laat in deze situatie de opvangdagen van je oudste lekker staan. Zo heb je alsnog momenten voor jezelf en als de baby er is 1 op 1 met je baby.

En geniet vooral en laat je niet gek maken hoe een ander het doet. Ieder kind en ieder gezin is anders en durf te vertrouwen op eigen gevoel!

camping Bakkum
zusjes