De leukste kraamcadeaus voor ieder budget

Wil jij de kersverse ouders verrassen met een leuk kraamcadeau? Of ben jij een mommy of daddy to be en wil je inspiratie voor een leuk kraamcadeau om te vragen? Dan is dit een handige inspiratie lijst met leuke cadeautips. Een leuk, origineel, mooi en ook nog eens een betaalbaar kraamcadeau scoren als er een mini is geboren is namelijk best lastig. Helemaal als je zelf nog niet zo in de babyfase zit, dan heb je wellicht geen flauw idee wat handig is of waar je iemand echt blij mee maakt. Hieronder hebben we onze kraamcadeau ideeën op een rij gezet:

Cadeaus tot 25 euro 

 • Speenkoord of speendoekje
  Een speenkoord is een handig en mooi kraamcadeau. Deze van het merk Speen & Koord vinden we prachtig én is ook te personaliseren met de naam van de baby. De teddy speendoekjes van Dappermaentje blijven ook favoriet: to the moon and back! Annelijn, mama van Maen en Dapper, maakt deze hippe speendoekjes in de vorm van een maan met de hand. De doekjes voor aan een speen geven jouw kindje een warm en een geborgen gevoel en bewaken de speen van je baby ;). Ze komen in drie aardse kleuren. Ook dit gezellige appeltje met een smiley van Atelier Pomme een vrolijk om kraamcadeau.
 • Muziekboekjes
  Deze prentenboeken en muziekboeken in één van Jessica Courtney-Tickle zijn écht prachtig door de magische illustraties. De boeken staan beeldig in de babykamer en kinderkamer en hebben fijne muziekjes om naar te luisteren (ook voor papa en mama). Onze favorieten uit deze serie: Een jaar in één dag, Het zwanenmeer en De notenkraker.
  Nog meer muziekboekjes: Wij zijn ook fan van de muziekboekjes van Paco: een verhaal waar muziek in zit en ze zijn ook erg mooi geïllustreerd. Je hebt heel veel verschillende boekjes, leuk om te verzamelen!
 • Stapeltoren
  De Mushie & Co stapeltoren is ook een favoriet. De mogelijkheden zijn eindeloos, op elkaar stapelen, in elkaar doen, in de de zandbak als zeef of in bad met water doorheen. Het stapelen van speelgoed helpt de motorische vaardigheden van je kleintje te ontwikkelen. En makkelijk speelgoed om mee te nemen voor onderweg. 
 • Wollen sokjes
  Wol reguleert de temperatuur van een baby goed. Daarnaast zijn deze sokjes/slofjes enorm schattig en blijven ze goed zitten door het strikje.
 • Knuffel
  Een lieve knuffel is natuurlijk altijd een leuk cadeau, daar hebben kindjes er niet snel teveel van. Bij Kidsdeco verkopen ze veel verschillende leuke, hippe knuffels. Tip: wij vinden de knuffels van het merk Jellycat super leuk en grappig. Houden papa en mama van croissants of avocado’s? There you go 😉 De keuze is reuze. 
 • Knisperboekjes
  Bijna elke baby is gek op een knisperboekje, hier zit je dus ook altijd goed mee! Het knispert en het kraakt. Bijvoorbeeld dit avocado boekje of dit dierenboekje van Jellycat, of deze van Little Dutch. Goed voor het prikkelen van de zintuigen.
 • Grijpspeelgoed
  Babygrijpspeelgoed zal de kleine lange tijd veel plezier van hebben. Deze variant van Grimm’s is van hout en prachtig!
 • Bal
  Van het babyspeelgoed is deze bal misschien niet de mooiste, maar wel een all time favourite! Fijn is dat de bal heel gemakkelijk gepakt kan worden door de hele kleintjes en zacht is wanneer de kleine de bal nog ongecontroleerd naar zijn/haar hoofd brengt.
 • Lange washand of badcape 
  Een lange washand om samen met je baby te douchen. Heel handig en zo heb je meer grip op je baby tijdens het douchen. En als je klaar bent met douchen of badje, wikkel je je baby’tje in een superzacht en cute badcape met oortjes van bijvoorbeeld Liewood.
 • Houten speelgoed
  De newborn zal er in het begin alleen nog maar naar kunnen kijken (12+ maanden), maar houten speelgoed is altijd leuk én mooi. Little Dutch is een van onze favoriete merkjes, bijvoorbeeld deze stapeltoren van de familie Gans.

Cadeaus tot 50 euro 

 • Babyslofjes van wol
  Zo lief,
  deze slofjes van Hvid, ook van wol! Baby’tjes hoeven echt geen schoentjes aan te hebben, slofjes zitten het lekkerste en blijven beter zitten dan alleen sokjes. Deze slofjes van Binibamba zijn iets hoger geprijsd en nét boven de 50 euro, maar willen we toch toevoegen aan dit lijstje want ze zijn zo cute. 
 • Bodylotion
  Heerlijke verzorgende lichaamsolie van
  Kenko voor moeder én baby. Met natuurlijke biologische oliën gemaakt in Nederland. Of de heerlijke bodylotion van Minois Paris – deze hydrateert het babyhuidje en kun je lekker gebruiken voor het hele gezin. 
 • Rompertje
  De perfecte romper van Konges Sløjd. Van wat? Wij weten ook niet precies hoe je het uitspreekt, maar het is een Deens merk met fan-tas-tische babyspullen. En rompertjes komen áltijd goed van pas. 
 • Muziekmobiel
  Fijn om de baby met een rustig muziekje in slaap te krijgen. Bijvoorbeeld van
  Ferm Living, Konges Sløjd of Jollein.
 • Wollen dekentje
  Een mooi wollen deken voor in de wieg of ledikant, in de box of voor onderweg in de maxi-cosi of kinderwagen. Wol reguleert de temperatuur erg goed, ideaal dus voor een kleine baby. 
 • Baby ontwikkeling kalender
  De kalender van baby.skills neemt je mee in de dagelijkse ontwikkeling van je kind. Van dag één tot aan het loslopen. Je krijgt informatie, tips en trucs om de ontwikkeling en de motoriek van jouw kleintje te snappen en spelenderwijs te stimuleren. Zo voorkom je onder meer een voorkeurshouding of een plat achterhoofd en signaleer je eerder een reflux. Het is een handige en mooie kalender die ook leuk staat in huis of de babykamer.

Cadeaus tot 100 euro

 • Wollen cocoon
  De
  wollen cocoon van Hvid, voor een geborgen gevoel van de baby. Heerlijk zacht van 100% ecologisch merinowol en dus zeer ademend, houdt de baby lekker warm. Daarnaast is dit toch gewoon te cute? 
 • Boxkleed
  Hebben (of geven): een mooi boxkleed. Te verkrijgen in alle kleuren, prijzen en materialen via
  Babypark.
 • Een postpartum massage voor mama
  Dat zal waarschijnlijk het eerste “me-time” moment worden van moeder en daar zal ze ongetwijfeld intens van genieten. 
 • Beer met nachtlampje
  The Humming Bear van het merk Moonie is écht geweldig.
  Deze zachte beer zorgt ervoor dat je baby makkelijk en rustig in slaap valt met een ingebouwd nachtlampje en rustgevende muziekjes.


Cadeaus boven de 100 euro 

 • Babynestje
  Dit zogeheten babynestje omhult de kleine en creëert een vertrouwde omgeving (comfort en veiligheid) bij de overgang van mama’s buik naar zelfstandig slapen. Het nestje is perfect voor slapen, rusten en spelen. Het advies is wel dit alleen onder toezicht te gebruiken. Onze favorieten zijn die van
  Konges Slojd en Dockatot. Een andere tip is om het voedingskussen van de Hema of Snoozzz te gebruiken met een mooie hoes van het merk Ilmaha erom. Mooi en ook nog eens multifunctioneel! 
 • Babygym
  In alle soorten, maten en prijzen. Hier kunnen baby’s gaan ontdekken en als ze iets groter zijn veel speelplezier beleven. De
  Lovevery babygym heeft vele mogelijkheden en is een echte aanrader. Hij is ontworpen door deskundigen op het gebied van kinderontwikkeling, ter ondersteuning van alle belangrijke ontwikkelingsfases die je baby het eerste jaar doormaakt. 

Mocht je een cadeau met de naam van de baby erop willen geven, bekijk dan dit artikel met 8 gepersonaliseerde kraamcadeau ideeën. 

Veel plezier met geven (of krijgen)!