De leukste cadeaus voor een kindje van 2 jaar

Zoek je een passend cadeau voor een kindje van twee jaar? Voor zijn/haar tweede verjaardag of voor sinterklaas of kerst? Kindjes van twee leren vaker samen te spelen en spelen graag de ‘echte wereld’ na. Ze zijn dol op rollenspellen en alles wat met verbeelding te maken heeft. Ze zijn onder de indruk van wat jij (of een ander vertrouwd persoon) doet en willen graag kopiëren. Alle cadeaus die te maken hebben met ‘doen alsof’ zal je dus scoren. Denk hierbij aan een winkeltje, werkbank of keukentje met toebehoren. Welke cadeaus nog meer leuk zijn voor het tweede jaar lees je in dit artikel. We hebben een lijstje gemaakt met de leukste cadeaus voor kindjes van twee. 

Loopfiets
Als een kindje eenmaal kan lopen, duurt het vaak niet lang voor hij of zij een loopfiets gaat ontdekken. Dit houten model of een wat klassier model van Veloretti is een superleuk cadeau voor een kindje van twee. Het ene kindje is er wat vroeger mee dan het ander, maar uiteindelijk willen ze allemaal leren fietsen.

 

Winkeltje spelen
Winkeltje spelen met deze houten kassa was nog nooit zo leuk. Deze is van het merk Little Dutch, maar alle soorten kassa’s zijn leuk voor kindjes van 2 jaar. Het open en dicht doen en later voor een rollenspel. Hoe meer knopjes, hoe interessanter. De speelgoedkassa helpt ook om de motorische en sociale vaardigheden van je kindje te ontwikkelen.

speelgoedkassa

Poppen
Mooie poppen te koop van het merk ‘Paola Reina‘ in alle culturele achtergronden, met mooie kleren. Wel wat duurder, maar aangezien ze bijna altijd in het zicht liggen is het dat misschien waard. Je kunt natuurlijk ook mixen (zoals op de foto) met een goedkopere pop, kindjes vinden het allebei net zo leuk. 😉

Duplo
Bouwen met Lego Duplo is altijd een goed idee. Kindjes kunnen heerlijk spelen terwijl ze nieuwe mogelijkheden ontdekken en zichzelf leren uiten. Deze brandweerauto is bijvoorbeeld echt een hit.

Doktersetje
Wederom erg leuk voor een rollenspel. Op een speelse manier leren kindjes wat er allemaal in een dokterstas zit. Kindjes kunnen vertrouwder raken met een bezoekje aan de huisarts of consultatiebureau.

Fisher-Price doktersset

Vormen en kleuren leren
Een superleuk spelletje van het merk Jumbo waar kindjes leren om kleuren te benoemen en vormen herkennen. Je kan er verschillende spelletjes mee doen. Leuk om samen met je kindje te doen.

Poppenwagen
Een poppenwagen is een echte hit om in het begin mee rond te banjeren en later bewust rollenspel met popjes mee te spelen.

Woordjes leren
Met dit leuke speelgoed van VTech leer je op een speelse manier Nederlandse en Engelse woordjes door op de plaatjes van de interactieve bladzijden te tikken. Druk op de knipperende ster-toets en zing mee met de vrolijke liedjes. Dit kunnen ze nog jaren gebruiken.

mijn eerste 100 woordjes

Magnetisch tekenbord.
Met dit tekenbord kun je eindeloos blijven tekenen, want met de wisser haal je het zo weer weg. Super fijn ook om mee te nemen onderweg, geeft geen ‘zooi ‘en veel tekenplezier.

Voorleesboek
Een voorleesboek is altijd een leuk cadeau. Een kindje van twee jaar kan al goed luisteren, maar houdt er ook van om plaatjes bij de verhalen te zien. Een voorleesboek met mooie illustraties en foto’s erin verwerkt is daarom leuk en leerzaam. Hier komen een aantal favoriete kinderboeken: De NEEhoorn, De gele ballon, Coco kan het!

Poppenhuis
Dit
is een heel mooi klassiek poppenhuis van Petite Amélie. Hier kunnen ze uren mee spelen. Leuk voor in de woonkamer of kinderkamer.