Tips voor het inrichten van de commode

De commode, toch wel iets waar je bij het inrichten van de babykamer snel aan denkt en waar je heeeel veel luiers gaat verschonen. Gemiddeld zelfs z’n 2555 per jaar! Wel zo fijn als die commode dan handig is ingericht. Misschien ben je wel zwanger en wil je (met je nesteldrang) alles tip top voorbereiden, maar waar let je dan op? Voor alle mommy’s to be daarom een praktisch lijstje:

Op de commode en in bovenste lade:
Onze eerste tip is om de belangrijkste en dagelijkse spulletjes in de bovenste lade te leggen of bijv. in een commodemandje of wandplankje. Dit zijn de volgende items:

 • een aankleedkussen met fijne wasbare hoes of een aankleedkussen van Leander (hier heb je geen hoes voor nodig, een doekje erover en klaar)
 • billendoekjes van bijv. Neutral of Pampers 
 • billenbalsem van bijv. Weleda of Bepanthen baby 
 • een fijne huidolie van bijv. Neutral of Naïf 
 • hydrofiele doeken en washandjes
 • wasproducten
 • verzorgingsproducten, o.a. een thermometer, nagelschaartje/vijl, zacht borsteltje of kammetje

De tweede of middelste lade:
De tweede of middelste lade van je commode is handig voor kleding. Denk aan rompertjes, broekjes, truitjes, sokjes etc. Leg er alleen kleertjes neer in de huidige maat van je kindje. Kleding voor een paar maanden later kun je beter in de kledingkast of andere plek in de commode ewaren. Zo behoud je het overzicht van welke kleding past en welke (nog) niet. 

Onderste lade:
Gebruik deze lade voor spulletjes die je niet perse dagelijks nodig hebt. Bijvoorbeeld onderstanade items:

 • slaapzakjes
 • beddengoed 
 • badcapes
 • aankleedkussenhoezen
 • extra voorraad van billendoekjes, luiers en verzorgingsproducten 

Algemene en overige tips:

 • Een fijne tip is om mandjes en bakjes te gebruiken. Zo kan je alle spulletjes in de lades ordenen en heb je een goed overzicht over wat waar ligt. Bijvoorbeeld een mandje of bakje voor speentjes, rompertjes, sokken, verzorgingsproducten, etc.
 • Doe de belangrijkste/dagelijkse spulletjes in de bovenste lade, want als je baby’tje op de commode ligt kun je niet zomaar even weglopen.
 • Twijfel je de tussen deurtjes of lades? Wij vinden lades fijner want je kunt overal bij. Als je de lade naar voren trekt, kun je makkelijk bij de achterste spulletjes en dat is bij een commode met deurtjes wat onhandiger.
 • In het begin blijft je baby’tje rustig op de commode liggen, totdat je kindje zijn of haar grijpgrage handjes heeft ontdekt. Let op waar je het wandrekje of dierenkop neerhangt, want voordat je het weet trekt je kindje het zo naar beneden.

Succes!

Linkjes naar de items op de afbeeldingen: