De favorieten van LX MATTEN onderneemster: Sophia Tienstra

Sophia Tienstra is ondernemer en moeder van twee kinderen. Sophia is eigenaresse van LX MATTEN, waarbij ze luxe droog- en schoonloopmatten verkoopt. De online verkopen gaan zó goed dat ze binnenkort zelfs haar eigen winkel opent midden in de Pijp in Amsterdam. In 2018 werden Sophia en haar vriend voor het eerst ouders door de komst van Isabella Alix (3) en vorig jaar is ze bevallen van hun zoon Alexander (1). Ze zijn een gezin van vier en dat betekent naar eigen zeggen heel weinig slaap, maar wel heel gezellig. We zijn benieuwd hoe deze powervrouw alle ballen hoog houdt als succesvol ondernemer en mama van 2, en welke tips ze heeft voor mommy’s (to be). 

Wat betekent het moederschap voor jou?
Ik had zo’n grote kinderwens dat ik bij Isabella ook helemaal opging in het moederschap en heel lang in mijn bubbel ben gebleven met haar. Pas na ruim een jaar kwam ik daar heel langzaam uit en toen kwam de eerste lockdown. Ik werd zwanger van Alexander toen Isabel ruim anderhalf was en heb dus de afgelopen jaren flink gemoederd. Nu ben ik naast moeder ook weer meer ‘Sophia’ en ik vind het fijn dat ik daar nu balans in heb gevonden. Ik word ook heel gelukkig van werken, mijn ambities en een sociaal leven. Ik heb wel ingeleverd op zomaar even kunnen sporten of winkelen, maar dat neem ik nu voor lief.

Hoe combineer jij het ondernemerschap met het moederschap?
Hoe ik het combineer vraag ik mezelf soms ook af, want een bedrijf gaat 7 dagen in de week door. Ik ben vorig jaar begonnen met mijn bedrijf LX MATTEN en toen de orders al vrij snel na de lancering door het dak gingen, had ik daarbij ook nog mijn andere opdrachtgevers. In mijn kraamtijd had ik Alexander in de Artipoppe en was dan aan het werk om de lancering van LX MATTEN voor te bereiden. Het was niet ideaal dat er in de kraamtijd altijd werk op je wacht, maar ik heb wel echt de tijd genomen en er bewust van genoten. Inmiddels begrijpt Isabella ook dat ik met haar s’middags thuis kan zijn, maar wel tussendoor af en toe moet bellen of mailen. In oktober gaat zij naar groep 1 en heb ik voor Alexander een extra dagje opvang dus het wordt straks allemaal makkelijker. 

Wat zijn jouw favoriete producten en musthaves voor jouw kindjes op dit moment?
Ik vind de Stokke stoelen echt fantastisch, voor beide kinderen gebruik ik deze elke dag. Dit is wel echt een musthave voor elke ouder. Ook ben ik zelf heel erg fan van het merk Easywalker; wij hebben er eentje in de auto en een thuis voor Alexander. De kwaliteit is goed en de kinderen zitten hier heel fijn in. Al draag ik Alexander ook nog steeds in de Artipoppe, hij vindt het heerlijk om hierin lekker tegen mij aan te hangen. En als je na een lange dag geen tijd meer hebt om te koken maar toch verse voeding aan je kindjes wil geven, dan is Mama Deli ook écht een musthave. 

Wat zijn volgens jou de musthaves voor tijdens je zwangerschap en kraamtijd?
Voor de kraamtijd adviseer ik altijd de Palais de L’eau en Kenko Skincare. Beide ook fijne cadeaus om te geven! En wat een leuk cadeau is voor jezelf als mom-to be is een beeldje bij Le Bump Studio, dit is echt een stukje kunst wat jou herinnert aan je zwangerschap. Ook vond ik de pret-echo bij Baby Glimpse fantastisch. Hierdoor kwam het gevoel van een kindje in je buik nog meer tot leven. Je ziet daar zoveel details!

Sophia met haar twee kindjes

Welke tips zou jij aan andere (nieuwe) mommy’s willen meegeven?
Dat het op Instagram altijd lijkt alsof alles fantastisch is als moeder, maar je logischerwijs de minder leuke momenten niet allemaal deelt. Dus laat je hierdoor niet beïnvloeden of gek maken! 😉 We lopen echt allemaal tegen dezelfde dingen aan. Ook geef ik graag de tip aan zwangere vrouwen om te starten met ‘Orthiflor Start‘ moeder en kind van Orthica tegen krampjes bij de baby een paar weken voor de bevalling (bespreek dit even met je verloskundige). Isabella heeft de eerste twee maanden na haar geboorte gewoon niet gehuild. Ook mag ik zelf geen koemelk en wellicht heeft dit ook geholpen.